Skip to content

Sve je spremno za početak Adventa u Varaždinu

Još nas samo jedan dan dijeli do početka Adventa u Varaždinu, jednog od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. Sljedećih šest tjedana, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, bit će održano više od 130 programa svih vrsta, boja i oblika za sve ukuse i uzraste.

Ove je godine posebno iščekivan trenutak otvorenje Čarobnog grada Djeda Mraza. Novitet ovogodišnjeg Adventa smješten je u dvorištu palače Sermage na 400 kvadratnih metara. Pet kućica i brojne foto punktove krase mnogi čarobni detalji i više od 20 tisuća lampica. Goste će nasmijane dočekivati vrijedni pomoćnici Djeda Mraza – vesele vilenjakice i Baka Mraz.

Kostime likova iz Čarobnog grada Djeda Mraza izradile talentirane studentice
Kako bi čarolija u Čarobnom gradu bila potpuna, osim prostora bilo je potrebno osmisliti i sadržaj koji će posjetitelje ostaviti bez daha. Za to će biti zaduženi svima znani likovi – Djed Mraz, Baka Mraz i njihove pomoćnice vilenjakice u predivnim kostimima koje su izradile talentirane studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijske jedinice Varaždin. Njihova je ideja bila izraditi različite kostime za vilenjakice, a budući da se na stručnom studiju u TTF Studijskoj jedinici Varaždin uz smjer odjevne tehnologije obrazuju i studenti smjera dizajn obuće, dizajnirane su i napravljene i originalne vilenjačke cipelice.


U procesu izrade kostima pod mentorstvom višeg predavača, Josipa Petrica, sudjelovale su studentice prve godine odjevne tehnologije: Klaudija Plantak, Danijela Novak i Lorena Kožul, a u dizajniranju kostima i osmišljavanju vilenjačkih cipela te njihovoj izradi pod mentorstvom dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice na TTF-u, uz navedene studentice sudjelovala je i Tena Šaško, studentica treće godine smjera dizajn obuće. Na prišivanju raznih aplikacija na kostime i vilenjačke cipelice sudjelovale su i djelatnice Studijske jedinice Varaždin Martina Mišak i Valentina Drk. Računalnu konstrukciju krojeva u sklopu odlične suradnje sa Srednjom strukovnom školom Varaždin izradio je prof. Predrag Cuklin. Učenici Strukovne škole, u sklopu praktičnog rada, izradili su pak prozore za kućicu Bake Mraz. Ovi vrijedni i kreativni projekti nastavak su višegodišnje suradnje TZ grada Varaždina i navedenih institucija.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.