Skip to content

Slasni Advent (kakav treba biti)

Važan, za mnoge najvažniji, dio privlačnosti Adventa su njegovi okusi i mirisi. A okusi i mirisi blagdana na Adventu u Varaždinu su raskošni i raznoliki.

Iako u Varaždinu nikada niste daleko od nekog finog zalogaja, na Adventu postoje dva „gastro trga“ na kojima možete uživati u posebnoj blagdanskoj ponudi: Trg kralja Tomislava, glavni gradski trg, popularno poznat i kao „Korzo“ te Trg Miljenka Stančića, slavan po svojoj ljepoti i nezaboravnom pogledu na Stari grad.

Na ova dva trga smjestile su se gastro kućice Adventa u Varaždinu, a njihova ponuda pokriva cijelu izdašnu lepezu zimskih okusa i mirisa od neizbježnih varijanti kuhanog vina, kuhanog gina, kuhanog whiskeya preko finih burgera, hot dogova, blagdanskih kobasica pa do slatkih delicija u rasponu od vafla, raznih verzija palačinki, knedli i germknedli, slatkih napitaka i drugih malih i velikih zalogaja, a među svim kuharima „skriva“ se i Marija Gregurić, popularna sudionica ovogodišnjeg Masterchefa koja se pobrinula za posebne gastro atrakcije.

Uz prigodnu gastro ponudu, koju je najbolje temeljito istražiti šetajući po prekrasno uređenom i osvjetljenom Varaždinu, tu je i stalna ugostiteljska ponuda varaždinskih restorana i ugostitelja, od kojih su mnogi pripremili posebne blagdanske menije, kako nitko na Adventu kakav treba biti, ne bi ostao gladan.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.