Skip to content

Odbrojavanje počelo – još nas samo tjedan dana dijeli do početka Adventa u Varaždinu

Polako odbrojavamo dane, jer do početka ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu dijeli nas još samo tjedan dana. Iako je svaki Advent čaroban, a tu čaroliju, uz ukrase, zvukove i mirise stvaraju upravo ljudi, ovogodišnje izdanje blagdanskog festivala bit će, barem što se uređenja i atmosfere u gradu tiče, najčarobnije do sada.

Diljem cijele povijesne gradske jezgre obavljaju se posljednje pripreme, postavljaju se posljednji ukrasi, grade blagdanske kulise, isprobava rasvjeta, a sve kako bi, u petak 26. studenog, program mogao započeti, a Varaždin objeručke dočekao prve posjetitelje.

Welcome Santa!

Posebno lijepa, jedinstvena, topla, udobna, mirisna i gostoljubiva bit će Kuća Djeda Mraza u jednako lijepoj Gajevoj ulici. Sam Djed Mraz, mudar, dobar, zanimljiv i zabavan, ove je godine odlučio vječno ledene predjele zamijeniti nešto južnijim geografskim širinama Varaždina te je svojim vilenjacima i pomagačima dao zadatak da mu privremeni dom urede još ljepše nego što je uređen onaj u dubokim snježnim šumama dalekog sjevera. Oni su ozbiljno prionuli poslu i stvorili mjesto u kojem će se ispreplitati stvarnost i mašta i kojega, bojimo se, nakon što nakon brojnih obveza stigne u Varaždin 7. prosinca, Djed Mraz neće lakog srca htjeti napustiti.

Ledeno kraljevstvo

Ništa manje privlačna neće biti ni Ledena čarolija na Kapucinskom trgu. Veliko klizalište i ogromni ledeni tobogan, uz ponudu toplih jela i napitaka za okrjepu te s velikim parkiralištem na katovima ispod, zadovoljit će potrebu za zimskim radostima bez obzira na dob posjetitelja i količinu snježnih padalina.

Ledena čarolija s klizalištem i ledenim toboganom nalazit će se na Kapucinskom trgu!

Topli okusi zime

Druženje s Djedom, klizanje i sanjkanje traže puno energije, a nju će se moći prikupiti na nekoj od brojnih kućica s raznovrsnim slatkim i slanim blagdanskim jelima i pićima. Posebno će zanimljive biti one na Trgu Miljenka Stančića gdje će između ostalih kuhati i kandidatkinja iz popularnog Masterchefa, a ni na Korzu, kako se u Varaždinu naziva glavni gradski trg, nećete ostati ni gladni ni žedni. Uz hranu i piće, na oba trga će se vikendima svirati i plesati, pa tako na Korzo stižu Vanna, Dino Dvornik Tribute band, Neno Belan i Dobre vibracije.

Gastro kućice s toplim zimskih okusima nalazit će se na Korzu i Stančićevom trgu.

Blagdanski shopping

Tko ne voli blagdanski shopping? Trg Slobode i Franjevački trg bit će puni štandova i kućica na kojima će se nuditi raznolika blagdanska ponuda. Na Franjevačkom će se trgu smjestiti čak 13 izlagača dok će se za ponudu na Trgu Slobode brinuti deset članova Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. Suveniri, pokloni, varaždinski obrtnici i jedan od najvećih adventskih kalendara na pročelju Županijske palače zaokružit će izlagačku ponudu Adventa u Varaždinu.

Kućice sa suvenirima i poklonima možete pronaći na Franjevačkom trgu i Trgu Slobode.

Popratni program

Uvijek nam je teško bogatu varaždinsku kulturnu ponudu nazvati „popratnim programom“, ali što je tu je. Varaždinske galerije, muzeji, kazalište i ostale institucije tijekom adventskog razdoblja pripremaju niz prigodnih i zanimljivih sadržaja koji, posebice u danima vikenda čine izlet u Varaždin sjajnom prilikom za zabavu i užitak.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.