Skip to content

Nešto slatko, nešto slano, nešto domaće, nešto strano

Kraj godine vrijeme je uživanja u prijateljstvu, ljubavi, druženju, ali i finim okusima i mirisima, a Advent u Varaždinu jedan je od najukusnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. Gastro ponudu Adventa možemo nazvati „nešto slatko, nešto slano, nešto domaće, nešto strano“, a iz raznolike ponude gastro i tekućih delicija na varaždinskim adventskim trgovima, izdvajamo par preporuka koje su neki varaždinski brendovi osmislili za zimski festival.

Kobasice, sendviči i slastice

Pivnica Medonja čija se kućica smjestila na Korzu, specijalizirala se za tipičnu zimsku deliciju  – kobasice. Nude XXL kobasice, austrijske, chilli kobasice, slavonske ili kobasice sa sirom, a tražite li još nešto veliko, spremaju i sjajan  XXL burger. Sve to možete „potjerati“ posebnim božićnim pivom ili kuhanim mango ciderom što znači da vas čeka hedonistički doživljaj „XXL“.

Inovativna jela na bazi kobasica, ali i razne mesne sendviče te umake inspirirane okusima iz cijelog svijeta nudi kućica MC zalogaji prošlogodišnje Masterchef natjecateljice Marija Gregurić, koja se nalazi na Trgu Miljenka Stančića. Uz mesne užitke ovdje možete pronaći i zamamne američke palačinke s raznovrsnim preljevima i dodacima.

Na Stančiću se smjestio još jedan mesni streetfood užitak – kućica Škartoc ljubavi. Oni su se ove godine proslavili na Špancirfestu i nude zanimljive, ukusne i hranjive mesne (i vege) sendviče, burgere i njihove izvedenice oplemenjene kreativnim imenima. Tako ovdje možete uživati u „Čistom obrazu“, „Gosponu bunceku“, „Zimskim žepekima“ ili „Crnoj kraljici“.

Još jedno nezaobilazno mjesto ljubiteljima streetfooda je Banus grill kućica na Kapucinskom trgu. Riječ je o jednoj od najpopularnijih varaždinskih zalogajnica usmjerenih na sjajna jela s roštilja, a njihov hit – razni fini burgeri, kobasice i raskošni hot-dogovi okrijepit će i zagrijati i najgladnije klizače.

Ljubitelji slatkog, ne brinite. Ponuda Adventa u Varaždinu ima sve što možete poželjeti u blagdansko vrijeme, a između mirisnih fritula, germknedli i ostalih slastica, ističemo kućice varaždinskog brenda Ekos Cakes (na Korzu i Kapucinskom) koji je za ovogodišnji Advent osmislio „Kraftnu“ – zdraviju verziju krafne sa smanjenim udjelom šećera (bez umjetnih zaslađivača), ali punim udjelom okusa. Tražite li još slatkih užitaka, na Korzu se opet smjestila već legendarna Puffy prikolica koja nudi neodoljive male palačinke s gotovo bezbroj raznih, kreativnih i slasnih preljeva i dodataka, a tu su i ostale kućice sa širokom ponudom toplih i slatkih napitaka.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.