Skip to content

Advent u Varaždinu počinje 26.11. – pripreme su u punom jeku

Pripreme u punom jeku!

Za tjedan dana, u subotu 26. studenog, počinje Advent u Varaždinu, jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj.

Sve do početka siječnja, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, održat će se nevjerojatni niz od 110 programa svih vrsta, boja i oblika za sve ukuse i uzraste. Topli, mirisni i romantični Advent u Varaždinu bio je pravi prošlogodišnji hit, a u 2022. poziva posjetitelje da dođu i otkriju čaroliju koja ga čini toliko traženim, zanimljivim i nezaboravnim te zimu u Varaždinu – toplom!

No, prije nego što u Varaždin, u toplini zime, druženju, zabavi te okusima i mirisima blagdana pristigne uživati na tisuće posjetitelja, grad se mora urediti, ušminkati i dotjerati kako bi čarolija bila potpuna.

Ovih se dana predivne povijesne varaždinske ulice, trgovi i šarena pročelja njegovih raskošnih palača i kuća užurbano pripremaju kako bi magija tisuća lampica i blagdanskih ukrasa mogla stvoriti nezaboravnu kulisu atmosferi, zvukovima i mirisima toplog adventskog Varaždina.

Mašne na borovima – djelo talentiranih studentica

Dio predivnih blagdanskih ukrasa, onih koji će krasiti božićne jelke po cijelom Varaždinu, djelo je talentiranih studentica treće godine Studija tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Lee Jurak i Kristijane Barić. One su, u okviru stručne prakse pod mentorstvom višeg predavača dipl. ing. Josipa Petrica, izradile predivne mašne koje će dodatno uljepšati Varaždin tijekom Adventa.

Ovu suradnju između Turističke zajednice grada Varaždina, organizatora Adventa i Tekstilno tehnološkog fakulteta pomogla je i Srednja strukovna škola iz Varaždina donacijom posebnog materijala koji će ovim lijepim mašnama dati čvrstinu i kompaktnost bez umanjivanja njihove estetske vrijednosti.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.