Skip to content

Advent u Varaždinu je ovogodišnji blagdanski hit!

Ljepota i zimska toplina povijesne jezgre grada, raznovrsnost sadržaja, veliko klizalište i ledeni tobogan, najsavršeniji Djed Mraz, veliki panoramski kotač, slasni zalogaji na gastro-kućicama, koncerti, blagdanski shopping i nezamjenjiva varaždinska atmosfera čine ovaj adventski festival Adventom kakav treba biti.

Pravo blagdansko razdoblje tek počinje, a Advent u Varaždinu, zabavan i prepun događanja, tu je da vam pruži priliku da se od 2021. godine oprostite sa stilom. Posljednji vikend 2021. godine, blagdanski i svečan, bit će gotovo idealan za izlet na jedan od najljepših Advenata u Hrvatskoj. Varaždin je blizu, a druženje s obitelji ili prijateljima na ulicama njegove povijesne jezgre stvorit će vam divna sjećanja.

Mnoge će atrakcije biti otvorene i preko vikenda, poput klizališta i ledenog tobogana koji će čak i na Božić, biti otvoreni od 13 sati, taman da se nakon finog blagdanskog objeda možete malo rasteretiti zimskim radostima.

Ledena simfonija na Kapucinskom trgu

Ledena čarolija na Franjevačkom trgu, prepuna veselih lica koja uživaju na velikom klizalištu ili vrtoglavom ledenom toboganu, dobit će novu ledenu atrakciju – „Ledenu simfoniju“.

U četvrtak 23. prosinca će na Franjevačkom trgu, naime, šestoro mladih akademskih kipara (Ivan Mladenović, Petar Popijač, Tomislav Hršak, Laura Stojkoski, Mirta Vulelija, Dorian Pacak) iz ledenih blokova izrađivati skulpture inspirirane glazbom.

Umjetnici će iz leda oblikovati glazbene instrumente koji će ostati izloženi sve do kraja Adventa u Varaždinu.

Obavijest o kolačićima

Koristimo kolačiće za poboljšanje naših usluga, kao i za dobivanje statističkih podataka o tome kako korisnici pregledavaju naše stranice. Ako nastavite pregledavati, smatramo da ste prihvatili da koristimo kolačiće. Više informacija možete pronaći ovdje.